Alert: 5/30/2019 Të nderuar vëllezër e motra, xhematë i ndruar i xhamisë pranë Q…

Alert

Të nderuar vëllezër e motra, xhematë i ndruar i xhamisë pranë QKSHA në Riverdale, NJ.
Ja, ditë pas dite, natë pas nate dhe muajit të bekuar të Ramazanit po i vijë fundi. Neser eshtë ditë e madhe, natë e madhe, ditë xhumaje e nata më e vlefshme e vitit, Nata e madhe e Kadrit. Natë kur melaiqet e Zotit zbresin në tokë dhe sëbashku me ne bejnë ibadet, lutën dhe na përcjellin neve në lutjet tona, dhe ato në mëngjes ia përcjellin Zotit mëshirues, falës dhe furnizues.
Të nderuar besimtarë, ejani nesër që sëbashku të falemi në xhuma, të falemi në teravi, të lutemi sëbashku për vedin tonë, për prindërit dhe terë familjen e farefisin, për terë besimtarët. Ejani se është ditë dhe natë kur Zoti nuk na këthen duarëthatë.
Para namazit të xhumasë do kemi dua hatmeje që ti gëzojmë më të dashurit tanë që kaluan në amshim para neve, dhe të perfitojmë edhe ne të gjallët nga drita e Kuranit.
Pra Nesër 31 Maj (e xhuma) me rastin e Natës së Madhe të Kadrit ju ftojmë të ghithve familjarisht në iftarin që shtron xhamia.

Me Respekt
Këshilli i Xhamisë – AACC
Riverdale, NJ

Alert: 5/28/2019 – Të nderuar vëllezër dhe motra ju ftojmë të bëni pagesën e Ant…

Alert

– Të nderuar vëllezër dhe motra ju ftojmë të bëni pagesën e Antarsisë dhe Fitrave (fitra është $15 për person) tek zyra e xhamisë që dot jetë hapur çdo natë prej orës 9:00pm (para namazit të teravisë), pagesën e Antarsisë dhe Fitrave do të mund ta bëni edhe në ditën e Fitër Bajramit deri para faljes së namazit të Bajramit.

Ju Faleminderit për mirkuptim!
Këshilli i AACC
Riverdale, NJ

Alert: 5/28/2019 Të Nderuar Anëtarë, Në emër të Qendrës Kulturore Shqiptaro A…

Alert

Të Nderuar Anëtarë,

Në emër të Qendrës Kulturore Shqiptaro Amerikane, ju falenderojmë për anëtarsinë dhe mbështetjen tuaj. Të gjithë e dijmë se organizata funksionon me një përqindje të madhe të anëtarsisë, kështu që ju kërkojmë që të bëni pagesen për 2018 në rase nuk e keni paguar, gjithashtu edhe pagesen e anëtarsisë për vitin 2019. Ju paralajmerojmë se në ditën e Bajramit vetëm anëtarët e organizatës do të lejohen të marrin pjesë, dhe që të kenë mundësinë edhe anëtarët e kryesisë të marrin pjesë në ceremoninë të ditës së Bajramit, nuk do lejohet pagesa e anëtarsisë atë ditë.

Ju Faleminderit për mirëkuptimin!
Kryesija e QKSHA

Dear Members,

On behalf of the Albanian American Cultural Center, we thank you for your membership and support. We all know that the organization functions with a large percentage due to membership fees, therefore we ask those who have not paid membership for 2018 and 2019 to please do so as soon as possible. We would like to inform all members that on the day of Bajram, only members who are current with membership will be allowed to pray and join the ceremony. Also, so that all members including board members have a chance to join the ceremony, membership fees will not be collected on the day of Bajram.

Thank you for your understanding,
The Board of AACC

Alert: 5/24/2019 – Të nderuar vëllezër dhe motra ju ftojmë të bëni pagesën e Ant…

Alert

– Të nderuar vëllezër dhe motra ju ftojmë të bëni pagesën e Antarsisë dhe Fitrave (fitra është $15 për person) tek zyra e xhamisë që dot jetë hapur çdo natë prej orës 9:00pm (para namazit të teravisë), pagesën e Antarsisë dhe Fitrave do të mund ta bëni edhe në ditën e Fitër Bajramit deri para faljes së namazit të Bajramit.

Ju Faleminderit për mirkuptim!
Këshilli i AACC
Riverdale, NJ

Alert: 5/24/2019 Te Nderuar Prinder, Si një kujtesë, sipas kalendarit të vitit s…

Alert

Te Nderuar Prinder,

Si një kujtesë, sipas kalendarit të vitit shkollor, nuk ka shkollë dhe aktivitete të lira të shtunën 25 Maj për Memorial Day.
Gjithashtu, në vijim është lista e ngjarjëve të ardhshme:
1 Qershor, e Shtunë- Dita e fundit shkollor
3 Qershor, e Hënë- Inçizimin e studentave të shkollës nga një program nga Shqiperija. Ju lutemi që ti sjellni nxënësit te qendra në ora 5 mbas dite.
8 Qershor, e Shtunë- Parada Shqiptare New York. Autobusi niset nga qendra në 8 të mengjesit. Kush ka interesim, afati është më 3 Qershor të lajmëroheni.
9 Qershor, e Dielë- Programi I fund të vitit shkollor te qendra në ora 2 mbas dite.
15 Qershor, e Shtunë- Shetitje Shkollore
Dorney Park PA. Do t’ju lajmërojmë për më shumë informata.

Ju dëshirojmë një fundjave dhe festë të mbarë!

Dear Parents,

As a reminder, according to the school year calendar, there is no school or activities this Saturday, May 25 for Memorial Day weekend.
Also, the following is a list of upcoming events:
June 1, Saturday- Last day of class
June 3, Monday- A recording of our students for a program from Albania. Please make sure the students are at the center by 5 pm.
June 8, Saturday- Albanian Day Parade
New York
Bus will be leaving the center at 8 am. Cost is $10.00 per person. For those interested, deadline is June 3.
June 9, Sunday- End of school year program and celebration at 2 pm.
June 15, Saturday- School field trip Dorney Park PA. More information is to follow.

We would like to wish everyone a great Memorial Day weekend!

Alert: 5/21/2019 Lajmërim: -Të nderuar vllezër dhe motra, SONTE shtrohet iftar n…

Alert

Lajmërim:

-Të nderuar vllezër dhe motra, SONTE shtrohet iftar në xhaminë tonë!
Jeni të mirseardhur!

-Gjithashtu ju RIKUJTOJMË se NESËR
(e mërkurë), xhamia organizon Mevlud me rastin e Natës së Bedrit duke filluar nga ora 7:00pm, ku pastaj do të shtrohet edhe iftar.
Ju ftojmë të merni pjesë të gjithë familjarisht!

Këshilli i Xhamisë – AACC
Riverdale, NJ

Alert: 5/16/2019 Të Nderuar Anëtarë, Në emër të Qendrës Kulturore Shqiptaro …

Alert

Të Nderuar Anëtarë,

Në emër të Qendrës Kulturore Shqiptaro Amerikane, ju falenderojmë për anëtarsinë dhe mbështetjen tuaj. Të gjithë e dijmë se organizata funksionon me një përqindje të madhe të anëtarsisë, kështu që ju kërkojmë që të bëni pagesen për 2018 në rase nuk e keni paguar, gjithashtu edhe pagesen e anëtarsisë për vitin 2019. Ju paralajmerojmë se në ditën e Bajramit vetëm anëtarët e organizatës do të lejohen të marrin pjesë, dhe që të kenë mundësinë edhe anëtarët e kryesisë të marrin pjesë në ceremoninë të ditës së Bajramit, nuk do lejohet pagesa e anëtarsisë atë ditë.

Ju Faleminderit për mirëkuptimin!
Kryesija e QKSHA

Dear Members,

On behalf of the Albanian American Cultural Center, we thank you for your membership and support. We all know that the organization functions with a large percentage due to membership fees, therefore we ask those who have not paid membership for 2018 and 2019 to please do so as soon as possible. We would like to inform all members that on the day of Bajram, only members who are current with membership will be allowed to pray and join the ceremony. Also, so that all members including board members have a chance to join the ceremony, membership fees will not be collected on the day of Bajram.

Thank you for your understanding,
The Board of AACC