Vizita e Zijadin Sela te Q.K.SH.A-2017

Fjalimi me z. Zijadin Sela 15 Dhjetor 2017

 

Gëzuar Shën Gjergjin!

Dita e përfundimit të dimrit.
Ardhjen e pranverës sipas kalendarit Pellazg!
Ditëlindja e Kryetrimit.

Paqit fat e gëzim dhe bëhuni krenar që jeni Shqiptar, gjë e shejntë, gjë e pastër dhe gjë me nder.  Të jesh Shqiptar nuk është një gjë e lehtë, por qënka gje e rënd e prandaj disa lakohen si dega kur frynë era.  Kohërat gjithmon kan kërkuar që të qëndrohemi si trrugu me rrënjat të forta.  Keto njerëz jemi…, Shqiptar e vetëm Shqiptar.  Tung!

Lexoni më tepër për festën e lashtë Pellazgo-Ilir të Shën Gjergjit:

Albanian Associated Fund, Inc

Since 1978, the Albanian Associated Fund, Inc. set forth a mission focused on preserving the Albanian language and culture. Through volunteer work, many Albanian Americans continue to learn the language and culture which has been testament to Albanian people.