Vizita e Zijadin Sela te Q.K.SH.A-2017

Fjalimi me z. Zijadin Sela 15 Dhjetor 2017

 

Gëzuar Shën Gjergjin!

Dita e përfundimit të dimrit.
Ardhjen e pranverës sipas kalendarit Pellazg!
Ditëlindja e Kryetrimit.

Paqit fat e gëzim dhe bëhuni krenar që jeni Shqiptar, gjë e shejntë, gjë e pastër dhe gjë me nder.  Të jesh Shqiptar nuk është një gjë e lehtë, por qënka gje e rënd e prandaj disa lakohen si dega kur frynë era.  Kohërat gjithmon kan kërkuar që të qëndrohemi si trrugu me rrënjat të forta.  Keto njerëz jemi…, Shqiptar e vetëm Shqiptar.  Tung!

Lexoni më tepër për festën e lashtë Pellazgo-Ilir të Shën Gjergjit:

2 Essay grants for college students

Dear Community Members!

Check out some really exciting news!

The Albanian American Cultural Center in Riverdale New Jersey’s event for 8 Mars will be awarding two grants of $500 each available for a female college student to write an essay one page long that entails, “What is your aspiration in life.” The entries need to be submitted by February 16, 2017. Winners will be announced at the event. Please email entries to: vmusa21@yahoo.com

Të Nderuar Anëtarë të Shoqatës

Lajmerim: QKSHA (ish FPSH), ne Riverdale shpallë konkurs për Tregim (Esse) një faqe me titull “Çfare dua të arrijë në jetën time, ose në anglisht – What is your aspiration in life””. Do të ndahen dy shperblime nga 500 dollarë për studentet femra. Të gjitha punimet duhet të dërgohen më së voni deri me 16 shkurt 2017, në email vmusa21@yahoo.com. Fituesit do të shpallen në mbrëmjen fesitve për nderë të 8 marsit ditës ndërkombetare të Gruas(femrës).

 

2 Lajmërime fetare

Mevlyd dhe Ligjërata

Mevlyd dhe Ligjërata

Ligjëratë

Me 11 Dhjetor, 2016 në ora 5pm, ditën e Dielë (midis namazit te Jacisë dhe akshamit) do të mbahet një ligjëratë fetare ku do të flitet për biografinë e profetit Muhamed a.s. kurse

Mevlyd

Me datën 19 Dhjetor, 2016 jeni te ftuar familjarisht ngaqë do të lexohet Mevlyd në ora 6pm të mbrëmjes dhe pastaj do të shtrohet edhe darkë. Në të dyja rastet pjesëmarrja juaj do të na i pasurojë keto mbrëmje. Si gjithnjë ju lusim ta shpërndani këtë mesazh.

Nga Këshilli Fetar